Martin Palsmar

Martin Palsmar

En lille historie

Martin's blogPosted by Martin Friday, October 16 2015 12:34:37

Kristian Thulesen Dahl døde og kom op til Sankt Peter. Han sagde, at Kristian havde levet et så specielt liv, at man ikke ud fra objektive kriterier kunne afgøre, om han hørte til i Himmelen eller i Helvede, så derfor var man blevet enige om, at han selv kunne vælge, hvor han helst ville hen.

Han fik derfor en dag hvert sted for at se, hvad der passede ham bedst.

I Himlen var der dejlig mildt - 20-26 graders varme og en let brise. Der var flinke folk over alt, men der var ærlig talt lidt kedeligt: alt for meget harpeklang og veganerkost, - ingen alkohol - kun urtete og biodynamisk pæresaft - og der var alle slags kristne retninger, et par hinduistiske, der var Krishna-folk, jøder og også nogle muslimer. - der var da meget rart - men i al evighed?!!!

Nuvel - så tog han ned for at se på Helvede. Da han kom derned, var det første, han så, den smukkeste rød-hvide grænsebom, der åbnede sig for ham og overalt var der kolonihaver med hvide stakitter og flagstænger hvorfra Dannebrog vajede og blaffede rødt og hvidt i det smukke solskin.

Overalt så man smukke blonde kvinder, der bandt roser i håret og dansede i deres lette sommertøj.

Ved et smukt kolonihavehus midt i Helvede mødte han selveste Fanden, som havde taget en nydeligt nålestribet jakkesæt på, var nybarberet og havde fået renset hove, og havde gurglet hals med mundskyllevand, så han lugtede rigtig godt ud af munden. Ja, han havde endda bundet en fin rød silkesløjfe på halen. Han smilede venligt og bød Kristian inden for til et veldækket kakkelbord med det dejligste stegte flæsk, nye aspargeskartofler og persillesovs - dertil godt dansk øl og iskold snaps. Desserten var selvfølgelig rødgrød med fløde og derefter kaffe og lagkage. Richard Ragnwald, Sussi og Leo og Keld og Hilda stod for musikken.

Kristian kom igen til Sankt Peter, hvor han fortalte, at han havde besluttet, at han ville tilbage til Helvede. "Er det dit endelige valg?", "Ja", sagde Kristian og så tog han afsted.

Men da han kom derned og gik gennem den pivåbne grænse til Helvede, begyndte det at vælte ned med regn. Hvor de letpåklædte piger nys havde danset, så man overalt kun tildækkede damer i niqab. Kolonihaverne var lavet til shawarmabarer og man hørte kun arabersang fra minareterne. Ingen alkohol var at opdrive - kun stærk tyrkisk kaffe og myntete. Fanden havde lagt jakkesættet , havde groet et langt Bin-Laden-Skæg og gik rundt med bar røv og han stank langt væk af spidskommen, hvidløg og kamellort. "Jamen..... Det var da ikke det, jeg var blevet lovet", græd Kristian - "slet slet ikke"! "Næh", sagde Fanden. "Men dengang førte vi valgkamp ..... Nu har du stemt på os!".

Se det var et rigtigt æventyr.  • Comments(0)//blog1.palsmar.dk/#post12

Politisk debat i 2015

Martin's blogPosted by Admin Saturday, June 20 2015 22:52:07

De snakker og snakker og røven går - og imens dør folk omkring dem

Vi bliver nok nødt til at overveje, hvordan vi taler om politik i fremtiden - for vi har ikke en politisk debat i dette land - vi klapper dem på ryggen, der mener det samme som os, og så kalder vi de andre for idioter. Sådan er jeg også selv - men hvis vi skal rykke os ud af børnehaven, må vi gentænke det - og det skal vi, for vi står over for nogle problemer, der kræver, at vi arb...ejder sammen, hvis vi skal løse dem. Så når man møder en med en anden observans skulle man måske starte med, at få dem til at fortælle, hvad de synes, er det gode ved deres valg og så prøve med venlighed at spørge ind til de enkelte punkter - om man kan tænke anderledes om det. (Og måske kan man også selv komme til at tænke anderledes om nogen ting - eller man kan måske mødes uden våben i ingenmandsland - hvor sandheden bor) Når det kommer til stykket er det nok de færreste, der køber hele partipakken - (hvis partiet har en) - men genstridigheden stiger gerne i takt med modstanden mod argumentet - og jo mere skinger kritikken bliver, jo mere indædt holder man fast i sit eget.

men jeg mangler opskriften på en sober og anerkendende debatform  • Comments(0)//blog1.palsmar.dk/#post11

Om den demokratiske ret til kollektivt selvmord

Martin's blogPosted by Admin Saturday, June 20 2015 22:48:18
Når jeg hyler sådan over torsdagens resultat, er det ikke bare udtryk for, at jeg er en dårlig taber, men så er det fordi, de to store tabere af valget, nemlig klimaet og den 3.verdens fattige, begge er nogen, der vil komme til at slå igen - og det vil ikke vare længe. Det nye flertal er skide ligeglade med klimaet - hvis man kan tjene en krone på at gødske mere nu, så skidt være med at vores børn kommer til at dø af a...t drikke vandet. Og ved at behandle flygtninge - både fra de krige, vi har startet eller været med i, og fra de fattigdomsproblemer, vi har været med til at skabe, - så ringe, som der bliver lagt op til - puster vi til det brændende had, som folk fra Mellemøsten, Afrika og Østen (med rette) nærer mod os. Hvis de, når de kommer til os i nød og banker på - bliver kynisk afvist - så bliver resultatet, at de holder op med at banke på - eller rettere at de banker på med kanoner og våben - vi ser det allerede i form af terror - men en verdenskrig mellem de fattige i syd (ja - og de fattige blandt os selv) og de rige i nord ulmer i horisonten. Den aftrædende regering var ikke meget bevendt på de områder - men lidt grønnere var de da - og de benægtede i det mindste ikke den globale opvarmning eller at en grøn omstilling er nødvendig - nu! Vi kan ikke vente fire år på at få en anden klimapolitik - og hvis vi strammer skruen yderligere i den måde, vi behandler de fremmede, som kommer til os, på, så bliver de så desperate, at de vil sparke døren ind og slå os ihjel (og vi i Vesten har jo været flittige til at levere våben til hele kloden - så de skal nok få fat i dem). Hvis du ikke vil dele - så tager jeg det hele! De er mange, dernede og deres lande bliver mere og mere ubeboelige på grund af klimaforandringer - hvad enten de er menneskeskabte eller ej. Hvis vi handler nu, kan vi måske nå at forhindre katastroferne - men i går sagde et flertal af danskerne nej til at handle.

  • Comments(0)//blog1.palsmar.dk/#post10

Overvågning

Martin's blogPosted by Martin Thursday, February 26 2015 22:16:45
Nu siger jeg lige noget: Måske man skulle overveje, om man kunne blive bedre til at bruge de efterretninger, man allerede har, frem for vilkårligt at udvide indsamling af oplysninger om borgerne ved at iværksætte et 24:7:365:overvågningssamfund. Hvis man nu havde tænkt sig om, istedet for at sætte en ung, letpåvirkelig, voldskriminel, angiveligt psykisk ustabil mand (som reelt hørte hjemme på en lukket psykiatrisk afdeling) i fængsel sammen med en islamistisk fundamentalistis...k svovlprædikant, så kunne attentaterne være undgået. Vi skal beskytte borgernes retssikkerhed, og værne om, at man er uskyldig til det modsatte er bevist, men vi behøver ikke være naive! Hvorfor sørger man ikke for at en radikal prædikant ikke får mulighed for at prædike og påvirke sådanne svage sjæle? Hvorfor undersøger man ikke, om en voldsdømt fange er klar til at blive lukket ud i samfundet, før man slipper ham fri? Og hvorfor sætter PET ikke ind med overvågning af sådan en fyr med det samme, når fængselspersonalet har påpeget en potentiel risiko? Et andet eksempel er Peter Lundin. I USA havde han siddet fængslet for mordet på sin egen mor - og man udviste ham efter afsoning ( fordi han var for syg i hovedet selv til det amerikanske samfund!!!) og han blev sat på et fly til DK under heftige sikkerhedsforanstaltninger. Og han fik det skudsmål med, at hvis nogen fortjente prædikatet 'stjerne-monster-psykopat', var det ham! I DK blev han sat på fri fod - han havde jo udstået sin straf ... Ingen overvågning! Mindre end et halvt år efter havde han dræbt tre mennesker og skåret dem i skiver... Det synes som om diverse efterretningstjenester har mere brug for at lære at tolke de efterretninger, de allerede har, end for at indhente flere efterretninger, som de ikke kan overskue....

  • Comments(0)//blog1.palsmar.dk/#post9

Et syndigt ord

Martin's blogPosted by Martin Thursday, February 26 2015 22:14:34

Et syndigt ord/ i Adam fór/det lagde Verden øde!

Størstedelen af os er blevet taget som gidsler af nogle småborgerlige borgerlige, der har været forargede over, at nogle muslimer føler sig stødt på manchetten over (karikatur)tegninger af profeten - deres forargelse satte verden i brand. Man brugte ytringsfriheden til at håne i stedet for at starte dialog - de brugte deres - (og misbrugte derved vores andres) ytringsfrihed op ved at ægge had i stedet for at starte en dialog ...- over nogle dårlige tegninger, som ikke havde noget formål andet end at provokere. Tegningerne har startet blodsudgydelser og had på grund af en symbolsk manifestation, der har gjort dialog med muslimer om vigtige ting umulig - eller ihvert fald besværliggjort den hen i retning af det umulige. Vigtige ting som kvinders vilkår og rettigheder i Islam, synet på homoseksuelle, børneopdragelse og arrangerede ægteskaber, æresrelateret vold osv.osv. - ting som vi ikke kan forvente, at nogen vil lytte på, nu da vi har brugt vores ytringsfrihed (hvis modstykke er frihed til at vælge ikke at lytte - det glemmer vi konstant! - der er ytringsfrihed, men også lyttefrihed) på ligegyldigt pjat, og afsløret, at vores (vestens) ærinde er at genere og håne, frem for at ytre en saglig religions- og kulturkritik. Ytringsfriheden var oplysningsprojektets største trofæ - som vi i vores letsindige omgang med den, har skidt i - og således kuldkastet selvsamme oplysningsprojekt. Men nu - forlanger forræderne mod ytringsfriheden, (Sørine Gothfredsen, Vilkskomminteen, Hedegaard, Dansk Folkeparti m.fl. ) at vi skal være kanonføde for deres ideologiske (og idiotiske) korstog ved tvangsmæssigt at blive ved med at gentage deres dumhed - Sørine formulerede det som en ytringspligt - at man har pligt til at trykke tegningerne indtil muslimerne bliver så vant til dem, at de ikke længere ser dem - hvilket er det samme som, at de bliver vant til, at overhøre hvad vi siger, hvorved diaolog og konstruktiv kritik vil falde til jorden. Ytringsfrihed er også den grundfæstede demokratiske ret til IKKE at ytre sig - og navnlig ikke at ytre ting, som man ikke kan stå inde for.Det ændrer naturligvis ikke på, at vi skal fordømme enhver voldshandling og forfægte retten til at tegne og sige dumme ting uden at blive skudt eller overfaldet.(Det er nemlig vores pligt - som oplyste, som demokrater og ikke mindst: som mennesker!)

  • Comments(0)//blog1.palsmar.dk/#post8

Hverken engle eller magter

Martin's blogPosted by Martin Thursday, February 26 2015 22:09:45
Intet - nej intet i Verden, i himmelen eller på jorden eller under jorden, eller i nogen Guds eller ideologis navn gør det i orden at begå den slags handlinger, vi har været vidne til det seneste døgn. Men når det er sagt, bør vi stå sammen også med muslimerne i Danmark om at bevise, at rummelighed og tolerance, er noget, vi alle skal udvise og at det bør være en af de højt besungne danske værdier, som der tales så meget om. Det er som om ytringsfrihed efterhånden er blevet e...n statsgaranteret ret til at mobbe minoritetsgrupper - og jeg synes, der er flydt alt, alt for meget blod på grund af nogle dumme og unødvendige tegninger. Man skal aldrig skyde folk for at tegne noget som helst !!! Det er uden noget men! På den anden side er det ikke en undskyldning for at blive ved med at tegne tegninger med det ene mål at såre og genere en bestemt befolkningsgruppe. Det er en promille af en promille af muslimer, der gør disse afsporede og psykopatiske handlinger i Allahs navn - ( og de havde sikkert gjort det alligevel med en anden begrundelse, hvis der ikke var blevet tegnet) - men det er ca alle muslimer, det bliver såret over karikaturtegninger af profeten. Og hvis ytringsfriheden - hvad man efterhånden skulle tro, kun handler om at tegne profeten og kalde muslimerne for idioter, så ved jeg ikke om den er værd at slås for. (Den rakte jo fx ikke til at Irans præsident måtte kalde Israel for en racistisk apartheidstat).Mens skolelærerne kæmper for at lære eleverne, at mobning ikke er ok, kæmper politikerne om at være bedst til at mobbe Vi bliver nødt til, selv midt i sorgen, at være et skridt foran den shitstorm mod muslimer, som jeg er sikker på, der bliver lagt op til i bestemte politiske grupperinger lige nu.... Og her er det at vi skal huske på - danske muslimer er også i sorg - danske muslimer er også blevet angrebet, og at hovedparten af ofrene for islamistisk terror på verdensplan er muslimer.
Altså - vi skal holde op med at tegne - ikke for ikke at blive skudt på - ikke fordi vi ikke må, men fordi der ikke er grund til det.

  • Comments(0)//blog1.palsmar.dk/#post7

Sange om Efterløn

Martin's blogPosted by Martin Thursday, January 27 2011 21:27:30


"Efterløn, en.
1) (sj.) i alm.: løn ell. belønning, som gives senere. Tro paa et andet Liv efter dette, hvor der oppe i Himlene eller nede i Helvede skulde gives Efterløn for Livet paa Jorden. Troels L.XIII.98
."
fra Ordbog over det danske sprog bd.4, 200

Martin Palsmar,bariton og Henrik Palsmar, klaver og orgel
har sammensat et program til belysning af dette aktuelle tema.

På koncerten fremføres bl.a. J.S. Bachs Kreuzstabkantate og Johannes Brahms Vier ernste Gesänge

Der er fri entré


  • Comments(0)//blog1.palsmar.dk/#post6

Mere præk

Martin's blogPosted by Martin Tuesday, November 24 2009 22:56:41
Endnu en gang er det blevet tid til at give lidt gudelig snak til bedste. Denne gang om teksten til 2.søndag i advent, der handler om de kloge og de uforstandige brudjomfruer - om Shakespeare og Seven Eleven - om dommedag og julehygge - Min 13.prædiken og 14.gang jeg prædiker - det er i Hellig Kors Kirke,Kapelvej 38 22 KBH N d.6.december kl.10.30

  • Comments(0)//blog1.palsmar.dk/#post5
Next »